Yayla Çorbası Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler ■1 Su bardağı yoğurt ■6 Su bardağı su (2 su bardağını tavuk suyu olarak koyabilirsiniz) ■1 Çorba kaşığı un ■1 Yumurta ■Tavuk bulyon ■Tuz ■3 Çorba kaşığı tereyağı ■1 Çorba kaşığı nane ■1 çay bardağı pirinç Yapılış Aşaması Yoğurt, pirinç, yumurta ve unu tencereye alın ve malzemeler özleşinceye kadar çırpın, karıştırarak soğuk suyu ekleyin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca kullanacaksanız tavuk bulyon ilave edin ve kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar arada karıştırarak kaynatın. Pişince ocaktan alın ve tuzunu ilave edin, tereyağını kızdırın, naneyi ekleyin, servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine paylaştırın, sıcak olarak servis yapın.ekleyin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca kullanacaksanız tavuk bulyon ilave edin ve kısık ateşte pirinçler pişinceye kadar arada karıştırarak kaynatın kaynatın. Pişince ocaktan alın ve tuzunu ilave edin, tereyağını kızdırın, naneyi ekleyin, servis tabağına aldığınız çorbaların üzerine paylaştırın, sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |