Lokma Tatlısı Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler ■3 su bardağı un ■Yeteri kadar su ■1 tatlı kaşığı yaş maya ■2 çorba kaşığı margarin (erimiş) ■2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya ayçiçek yağı ■1 tutam tuz Şerbeti İçin ■3 su bardağı şeker ■3 su bardağı su ■1 çorba kaşığı limon suyu Yapılış Aşaması Yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır. Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır. Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır. Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır. Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (fazla yağı emmesi için). Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır.Ve ister soğuk olarak isterse sıcak olarak servis yapabilirsiniz Afiyet Olsun... |