Dağılcak Mesire Alanı,Bucak Cennet Vadisi Ve Yaylalarımız

Dağılcak Mesire Alanı,Bucak Cennet Vadisi Ve Yaylalarımız
Dağılcak Mesire Alanı
Dağılcak Mesire Alanı İlçemize yalnız 8 kilometre uzaklıkta. Yeşilin doğaya nakşedildiği Dağılcak Mesire Alanı farklı güzellikleri yaşamanızı sağlayacak güzide mekanlarımızdan birisidir.
Dört mevsim hizmet veren lokantasında farklı lezzetleri tatma imkânına sahipsiniz Şırıl şırıl akan dere üzerine kurulu çardakta çaylarınızı yudumlamanız size çok büyük keyif verecektir. Yeşil alanları ve doyumsuz manzaraları ile insanı büyüleyen Dağılcak; bölgenin adeta akciğeri görevini üstlenmektedir. Yine bölge doğa yürüyüşü yapanların tercih ettiği mekânlardan birisidir.
Bu doğa harikası mekân, belediyemiz tarafından yapılan çevre düzenleme çalışmaları ile alışılmışlığın dışında yeni bir görünüme kavuşturuldu.
Yaşlısından, gencine herkesin ailesiyle doya doya eğlendiği ve dinlendiği Dağılcak mesire alanı Kozan Barajı ile birlikte sadece Kozan'a değil Anadolu insanında ilgisini görüyor.
Dagılçak dinleme alanı ilede bir bütünlük sağlayan Çukurova ile Toroslar'ın buluştuğu bir noktada yer alan barajın suları ile örtüşen doğal manzara insanı dinlendirmeye birebir. Baraj yolu boyunca zakkum ağaçlarının görüntüsü göz zevkine hitap ediyor. Sulama amaçlı yapılan Kozan Barajı amatör balıkçılar için de ideal bir yer.
Dağılcak Mesire Alanından Resimler

      
Bucak Cennet Vadisi
Kozan'ın 15-20 km kadar doğusunda, Bucak nahiyesini geçince Köreken Dağlarının altından Sumbas Çayının çıkış noktası "Bucak Cennet Vadisi" olarak adlandırılıyor. Koskoca Sumbas Çayının bir noktadan çıkışı, sazlıklar, söğüt ağaçları ve çayda yüzen ördekler muhteşem bir seremoni oluşturuyor. Cennet vatanın cennet köşelerinden birisi Cennet Vadisi... 
Kozan Yaylaları
Kozan'da Akdeniz iklimi hâkim. Her mevsim gezmeye elverişli bir havası var. Yaz aylarının oldukça sıcak geçmesi yaylaları ön plana çıkarıyor. Yaylalar muhteşem manzaraları ile cidden görülmeye değer. Yeşilin her tonunu bulabileceğiniz Toroslar üzerindeki yaylalar ferahlık dağıtan mekânlar olarak biliniyor. Şehir yaşantısından bunalan insanlar adeta soluklanmak için yaz aylarını fırsat bilerek kendilerini serin yaylalara atıyor. Kentin yakınındaki Horzum Yaylası, Suluhan Yaylası, Savruk Yaylası, Çulluuşağı, İnderesi, Göller yaylaları bunlardan birkaçı.
Özellikle yaz aylarında yaylalarımız, Kozan halkının vakit geçirdiği mekanlar oluyor.
Kozan Göller Yaylası
Kozan ilçesine 40 km. mesafede yer alan yaylaya stabilize yolla ulaşılmaktadır. Yaz aylarında Kozan ilçesinden yaylaya minibüs seferleri düzenlenmektedir. Ormanlar ve kır çiçekleri ile kaplı bulunan yaylada elektrik, telefon gibi altyapı hizmetleri mevcuttur. Yaylada bakkal, lokanta ve kır kahveleri bulunmaktadır.
Kozan-Horzum ve Çulluuşağı Yaylaları
Kozan ilçesini, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçeleri ile Kayseri'ye bağlayan karayolunun 25. km’sinde Horzum Yaylası, 31. km’sinde de Çulluuşağı Yaylası bulunmaktadır. Yaylalara yaz kış otobüs ve minibüs seferleri var.
Kozan ilçesi halkı tarafından kullanılan Horzum Yaylası çam, çınar ve üzüm bağları, meyve ağaçları ile iç içedir.
Sayfanın Konuları:Dağılcak Mesire Alanı,Kozan Dağılcak,Dağılcak'a Nasıl Gidilir,Lokantalar,Balık,Tutma,Serin,Temiz Hava,Orman,Yeşil,Mangal,Dereler,Baraj Gölü,Kozan Dağılcak Mesire Alanı,Kozanbilgi.blogspot.com,Net,com,Dagilcak.com