İçli Köfte Yapımı (8 Kişilik)

İçli Köfte Yapımı (8 Kişilik)
Malzemeler
İçi İçin:
■½ Kg Yağlı Kıyma
■5 Adet Soğan (ince doğranmış)
■1 Çay Kaşığı Karabiber
■1 Çay kaşığı Pulbiber
■100 gr Ceviziçi
■1 Paket Margarin
■Yeterince Tuz

Dışı İçin:
■½ Kg İki Kere Çekilmiş Yağsız Kıyma
■250 gr İnce Bulgur
■Biraz Tuz
■1 Adet Rendelenmiş Soğan
■1 Tatlı Kaşığı Salça
Sos İçin:
■1 Çorba Kaşığı Margarin
■1 Tatlı Kaşığı Salça
■1.5 Su Bardağı Su
■Tuz

Yapılış Aşaması
Önce içli köftenin içini hazırlayalım. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım.
Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ilave edelim.
Bir müddet hepsini kavuralım. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
Şimdi dış malzemeyi hazırlayalım. Tüm malzemeyi karıştıralım.
Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. (Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın)
Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım.Dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim.
Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım. Tencerede yağı eritelim. Salça ve su ilave edelim. Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haşlayalım.
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları:Adana içli köfte, biber salçası, domates salçası, içli köfte, içli köfte nasıl yapılır, içli köfte oktay usta, içli köfte tarifi, içli köfte tarifleri, içli köfte yapılışı, içli köfte yapımı, içli köfteler, ince bulgur, karabiber, kıyma, köfte, köfte tarifi, kolay içli köfte tarifi, kolay köfte tarifi, margarin, oktay usta, oktay usta içli köfte, Oktay Usta Köfte Tarifleri, Oktay Usta Yemek Tarifleri, resimli içli köfte, soğan, tuz, un