Dövme Pilavı Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler ■1su bardagi asurelik bugday ■3-4 su bardagi su veya et suyu ■1/2 su bardagi haslanmis nohut ■2yemek kasigi tereyagi ■Tuz, karabiber Yapılış Aşaması Bugdayi ayiklayin,iyice yikayin ,suzun . 3 bardak su veya et suyu ile orta ateste ,bugday suyu cekinceye, ve yumusayincaya kadar pisirin. Tencerenin kapagini kapatmayin , kopurup tasabilir. Bugday istediginiz kivamda degilse biraz daha su ,tuz, ve nohudu ilave edin. Atesi iyice hafifletin. Tencerenin kapagini kapatın. Tereyagini, bir tavada acik kahverengi oluncaya kadar, yakmadan kizdirin. Pilavin uzerine ilave edin.karistirin. 10 dk dinlendirip servis tabagina alin. Karabiber serpip servis yapin. Afiyet Olsun... Bizim Kozan da Bu pilav eskiden düğünlerde büyük tencerelerde yapılır ve gelen misafirlere ikram edilirdi. Şuan ise Kozan'a bağlı yayla ve köylerde yapılmaya devam ediyor. |