Revani Tatlısı Yapımı(4 Kişilik) Malzemeler ■4 yumurta ■Yarım çay bardağı sıvı yağ ■1,5 çay bardağı irmik ■2 çay bardağı şeker ■2 çay bardağı yoğurt ■5 çay bardağı un ■2 paket kabartma tozu ■1 paket vanilya ■1 bardak ceviz içi Şerbeti İçin ■3 su bardağı şeker ■3 su bardağı su Yapılış Aşaması Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip kek kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yayıp 180C’de üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbeti için su ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan 1-2 damla limon suyu ekleyin. Tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Ilık şerbeti de revaninin üzerine gezdirin. En son hindistan cevizi ile süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet Olsun... |