Turunç Tatlısı Tarifi(4 Kişilik)

Turunç Tatlısı Tarifi(4 Kişilik)
Malzemeler
■1-10 Adet turunç
■1-2 kg şeker
■3-yeteri kadar su






Yapılış Aşaması
Turunç kabukları portakal dilimi şeklinde soyulur.(her bir turunçtan 5 dilim olacak şekilde)
Dilim dlim soyulan kabuklar,rulo şeklinde kıvrılarak iğne ile bir ipe dizilir. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra iplerin iki ucu birbirine bağlanır.Daha sonra kolye gibi birbirine bağladığımız ipleri (tabiki turunçlarla beraber) bir kabın içine suya konur.yaklaşık 40 saat kadar suda kalır, fakat; suyu 2-3 saatte bir değiştirilir. Böylelikle acısının çıkması sağlanır.(çünkü, turunç acı bir narenciye)
turnçların acısı çıktıktan sonra pişireceğimiz tencerenin içine alınır,şekeri suyu ilave edilerek reçel gibi pişirilir.(suyu turunçların üstüne çıkacak kadar).Soğuduktan sonra kavanozlarda ve buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Not:Kozan da genellikle turunçgil yoğunlukta olduğu için turunç tatlısı,portakal tatlısı yapılır.Antakya da da genellikle yoğun olarak yapılır.
Sayfanın Konuları:Turunç Tatlısı,Kozan tatlıları,Adana tatlıları,turunçgil tatlıları,kozanbilgi.blogspot.com,net,sofra dergisi tatlıları,Oktay usta tatlıları,bayram tatlıları,en güzel tatlı tarifleri