Tulumba Tatlısı Tarifi(4 Kişilik)


Tulumba Tatlısı Tarifi(4 Kişilik)
Malzemeler
■5 yumurta
■100 gram margarin
■1 çorba kaşığı irmik
■1 çorba kaşığı pirinç unu
■1 çorba kaşığı nişasta
■2.5 su bardağı un
■3 su bardağı su
Şerbeti İçin
■3 su bardağı su
■1 dilim limon
■4 su bardağı toz şeker


Yapılış Aşaması
Bir tencereye suyu ve yağı alın şeker ve kaşık ucuyla tuz ekleyin unu da ilave edip 5 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra yumurtaları üzerine yoğurarark ekleyin. Diğer malzemleride ekleyip yoğurun. Şanti torbasına alıp soğuk yeni altını yaktığınız yağda kızartın.Bu hamuru yapana kadar da şerbetimiz hazır olmalıdır. Şerbetimize kızarttığımız tulumbaları atıyoruz biraz şerbeti çekince alıyoruz. Arzuya göre ister sıcak olarak istersenizde dolapta bekletip soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Sayfanın Konuları:Adana tulumba tatlısı,nasıl yapılır,tatlı nasıl yapılır,tulumba tatlısı,tulumba tatlısı tarifi,bayram tatlıları,sofra dergisi tulumba tatlısı,oktay usta tatlı tarifleri,Kozanbilgi.blogspot.com, net,tatlılar,hamur işi tatlı tarifleri