Adana Halka Tatlısı Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler ■2.5 su bardağı un ■2 su bardağı su ■50 gr margarin ■3-4 yumurta ■1 fiske tuz ■1 tatlı kaşığı tozşeker ■1 tatlı kaşığı nişasta ■1 çorba kaşığı irmik Şerbeti için: ■3,5 su bardağı tozşeker ■2,5 su bardağı su ■1 dilim limon Yapılış Aşaması İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra,tatlının hamuru için su, yağ,tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılır.Bu hamur 3-4 dk. pişirilir. daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır. parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayıkırıp elinizle yedirilir. En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır. Daha sonra şanti torbasınadoldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır. Özellikle yağ soğuk olmalı. İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir Afiyet Olsun... |