Kadayıf Tatlısı (4 Kişilik)

Kadayıf Tatlısı (4 Kişilik)
Malzemeler
■1 kg tel kadayıf
■1 çorba kaşığı tereyağı
■250 gram çekilmiş ceviz
■2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Şerbeti İçin:
■1 litre su
■1 kg tozşeker
■Çeyrek limonun suyu
Üzeri İçin:
■Toz Antep Fıstığı
Yapılış Aşaması
Kadayıfı didikleyerek tel tel ayırın. Yuvarlak, küçük bir kasenin içine tereyağı sürün (kase, kadayıfın yuvarlak bir hal alması için kalıp olarak kullanılacak). Kaseye serilen tel kadayıfın içine 2 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyun. Kadayıfın kenarlarını kasenin içine dogru kapatın. Kaseyi, yağlanmış derin bir fırın tepsisine ters çevirip, kadayıfı çıkarın. Kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 180C fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada başka bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha kaynatın. Ateşten alıp, ılınmaya bırakın. Kızaran kadayıfı fırından aldıktan sonra üzerine ılınmış şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş antepfıstığı serpip, servis yapın.
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları:Adana kadayıf tatlısı tarifi,tel kadayıf,sarma kadayıf,tel kadayıf,kadayıf tatlıları,dondurma,ceviz, dondurma, kadayıf, soğuk tatlılar, tatlılar,kozanbilgi.blogspot.com,bayram tatlıları,sofra dergisi bayram tatlıları tarifi,en güzel tatlı tarifleri,