Sac Kavurma Tarifi (4 Kişilik)

Sac Kavurma Tarifi (4 Kişilik)
Malzemeler
■250 gr kuyruk yağı
■500 gr Koyun eti
■200 gr soğan
■1/2 demet maydanoz
■250 gr sivri biber
■150 gr kırmızı biber(salçalık biber)
■150 gr Çarliston biber(tatlı yeşil biber)
■200 gr domates
■Tuz, Karabiber,Pul Biberi
Yapılış Aşaması
İlk önce kuyruk yağını zeytin büyüklüğünde kuşbaşı yaparak kızgın sacın üzerine dökün, kuyruk yağı pembeleşince üzerine kuşbaşı koyun etini ekleyin, etleri 5 dakika kadar kavurduktan sonra biberleri halka şeklinde doğrayıp etin içine ekleyin (yeşil biberlerin eni 1,5 cm, kırmızı biberin eni 0,5 cm olmalıdır). Hepsini etler pişinceye kadar kavurun.Sonra içine domatesleri kuş başı doğrayıp atın, domatesler hafif haşlanınca yarım ay şeklinde ince ince dilimlenmiş soğanları ekleyin, soğanlar haşlanınca maydanozuda koyun ve üzerine Tuz karabiber ve pul biberi atın, Sacın üzerine bir kapak örtün ve ocağı söndürün, Kapak sacın üzerinde 2 dakika durduktan sonra sac kavurmanız hazır demektir.
Afiyet olsun...
Sayfanın Konuları:Et kavurma, iftar tarifleri, iftar yemek tarifleri, iftar yemekleri, kavurma nasıl yapılır, kavurma tarifi, kavurma tarifleri, kuyruk yağı, maydanoz, oktay usta, oktay usta ramazan yemekleri, Oktay Usta Yemek Tarifleri, ramazan yemek tarifleri, Ramazan Yemekleri, saç kavurma, saç kavurma nasıl yapılır, saç kavurma tarifi, saç kavurma tarifleri, soğan, tavuk eti, tavuk kavurma, tavuk saç kavurma, yemek tarifi, Yemek Tarifleri,Adana Yemekleri,Kozan Yemekleri,Kurban Bayramı Tarifleri,Kozanbilgi.blogspot.com