Sac Kavurma Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler ■250 gr kuyruk yağı ■500 gr Koyun eti ■200 gr soğan ■1/2 demet maydanoz ■250 gr sivri biber ■150 gr kırmızı biber(salçalık biber) ■150 gr Çarliston biber(tatlı yeşil biber) ■200 gr domates ■Tuz, Karabiber,Pul Biberi Yapılış Aşaması İlk önce kuyruk yağını zeytin büyüklüğünde kuşbaşı yaparak kızgın sacın üzerine dökün, kuyruk yağı pembeleşince üzerine kuşbaşı koyun etini ekleyin, etleri 5 dakika kadar kavurduktan sonra biberleri halka şeklinde doğrayıp etin içine ekleyin (yeşil biberlerin eni 1,5 cm, kırmızı biberin eni 0,5 cm olmalıdır). Hepsini etler pişinceye kadar kavurun.Sonra içine domatesleri kuş başı doğrayıp atın, domatesler hafif haşlanınca yarım ay şeklinde ince ince dilimlenmiş soğanları ekleyin, soğanlar haşlanınca maydanozuda koyun ve üzerine Tuz karabiber ve pul biberi atın, Sacın üzerine bir kapak örtün ve ocağı söndürün, Kapak sacın üzerinde 2 dakika durduktan sonra sac kavurmanız hazır demektir. Afiyet olsun... |