Etli Bamya Tarifi (4 Kişilik)

Etli Bamya Tarifi (4 Kişilik)
Malzemeler
■Yarım kilo bamya
■250 gram kuşbaşı et
■2 adet domates
■3 adet soğan
■Yarım fincan sıvıyağ
■Tuz



Yemeğin Yapılışı
Bamyalar bol suda yıkanır. Tepeleri koni gibi bıçakla kesilerek çıkarılır. Üzerine limon suyu sıkılarak bırakılır. Etler yıkanır. Tencerede iki su bardağı su konularak pişirilir. Suyunu çeken etlere rendelenmiş soğanlar ve yağ ilave edilerek kavrulur. Salça konur. 2.5 su bardağı su konur, kaynayınca bamyalar atılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. İnmesine yakın tuz ilave edilir.Ve servise hazır hale getirilir.
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları:Bamya, bamya nasıl yapılır, bamya tarifi, bamya tarifleri, domates, etli bamya, etli bamya tarifi, etli tarifler, etli yemek, etli yemekler, kolay bamya tarifi, kuşbaşı et, margarin, oktay usta, oktay usta sebze tarifleri, soğan, tuz, www.oktayustam.com Adana yemekleri,adana sebze yemekleri,Kozan yemekleri