Patlıcan Dolması Tarifi (4 Kişilik)

Patlıcan Dolması Tarifi (4 Kişilik)
Malzemeler
■1 Kg Dolmalık Patlıcan
■1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç
■3 Domates
■3 Acı Sivribiber
■1 Soğan
■1 Demet Maydanoz
■1/2 Su Bardağı Ayçiçekyağı
■2 Su Bardağı Su
■Karabiber, Nane, Tuz

Sos İçin
■4 Çorba Kaşığı Ayçiçekyağı
■2 Limonun Suyu
■1 Tatlı Kaşığı Nane
■10-12 Diş Sarmısak
■1 Çay Bardağı Su

Yapılış Aşaması
Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.
Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın.
Ayçiçekyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın.
Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin.
İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı ayçiçekyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın.
Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları:Patlıcan,tuz,patlıcan dolması nasıl yapılır,Adana kuru patlıcan dolması,Dolma Yapımı,Zaytinyağlı Patlıcan dolması,Pirinç,Maydanoz,Adana Usülü Patlıcan Dolması,Kozan Yemekleri,Dolma Tarifleri,Kabak,kabak çiçeği,patlıcan,biber dolmaları,Tariflerdolma tarifleri, domates, domates dolması, domates dolması nasıl yapılır, domates dolması tarifi, domates dolması tarifi oktay usta, domates dolması tarifleri, köri, oktay usta, oktay usta dolma tarifleri, oktay usta domates dolması tarifi, Oktay Usta Yemek Tarifleri, zerdeçal