Patlıcan Dolması Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler ■1 Kg Dolmalık Patlıcan ■1.5 Su Bardağı Dolmalık Pirinç ■3 Domates ■3 Acı Sivribiber ■1 Soğan ■1 Demet Maydanoz ■1/2 Su Bardağı Ayçiçekyağı ■2 Su Bardağı Su ■Karabiber, Nane, Tuz Sos İçin ■4 Çorba Kaşığı Ayçiçekyağı ■2 Limonun Suyu ■1 Tatlı Kaşığı Nane ■10-12 Diş Sarmısak ■1 Çay Bardağı Su Yapılış Aşaması Patlıcanları oyup tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Soğan, maydanoz, soyulmuş domates ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın. Ayçiçekyağı, pirinç, domates, 3 maydanoz, biber, soğan, tuz ve baharatı karıştırın. Patlıcanları hazırladığınız karışımla doldurup 1 dilim domatesle kapatın. Tencereye dizip suyunu ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip ağır ateşte 20-25 dak. pişirin. İri dövülmüş sarımsakları 4 çorba kaşığı ayçiçekyağı ile 1-2 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı nane ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyu ve 1 çay bardağı su ekleyip bir taşım kaynatın. Dolma pişince üzerine hazırladığınız naneli gezdirip 4-5 dakika daha pişirin. Arzunuza göre ılık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |