Kısır Tarifi (4 Kişilik)

Kısır Tarifi (4 Kişilik)
Malzemeler
■1 su bardağı ince bulgur
■2 adet orta boy domates
■2 adet orta boy salatalık
■1 adet orta boy kuru soğan
■1 diş sarımsak
■1 yemek kaşığı biber salçası
■1 çay bardağı sıvı yağ
■1/2 çay bardağı nar ekşisi ya da limon suyu
■1 su bardağı sıcak su
■Maydanoz
■Nane
■Karabiber
■Pul biber
■Tuz
Yapılış Aşaması
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatalım (suyunu çekecek şekilde). Bu şekilde suyunu çekmesi için 10 dakika bekletelim. Biz bu arada soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Biber salçasını ekleyelim.
Ayrı bir kaba domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince ince doğrayalım. Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım. Nar ekşisi ve yağ ekleyip tekrar karıştıralım ve servis yapalım.
Not:Kısır,yanında taze asma yaprağı,taze ıspanak,taze marul içine konularak yenir
Afiyet olsun...
Sayfanın Konuları:Biber salçası, domates, ince bulgur, karabiber, kısır, kısır tarifi, kısır yapılışı, kuru soğan, limon suyu, maydanoz, nane, nar ekşisi, oktay usta, oktay usta kısır tarifi, Oktay Usta Yemek Tarifleri, oktay ustam, pul biber, salatalık, sarımsak, sıvı yağ, su, tuz, www.oktayustam.com,Adana Usulü Kısır Tarifi,Kısır Nasıl Yapılır,En Güzel Kısır Tarifi,Kozanbilgi.blogspot.com