Mantı Yapımı (4 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: ■3-4 su bardağı un ■1-2 çay bardağı su ■Tuz Harcı İçin: ■2 soğan ■400 gr koyun kıyması (iki kere çekilmiş) ■Tuz ■Karabiber ■Maydanoz ■Biraz Biber Salçası Üzeri İçin: ■4 çorba kaşığı tereyağı ■Sarımsaklı süzme yoğurt ■Sumak ■Nane ■Pul biber Yapılış Aşaması 2 bardak unu yoğurma kabına eleyin, ortasını havuz biçiminde açın. Su ve tuz katıp parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ilave ederek, sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar, uzun uzun yoğurun. Bezelere bölün. Üzerini temiz bir nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin. Bu sırada harcını hazırlayın. Soğanı incecik kıyın veya rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ile birlikte yoğurun. Bu sırada dinlenmiş olan hamuru, üzerine un serperek oklava yardımıyla 2 milim inceliğinde açın. 2-3 santim eninde karelere bölün, ortasına nohut büyüklüğünde kıymalı harç koyun. Uçlarını üstte toplayarak kapatın. Kurumaması için üzerine un serpip bez örterek bir kenarda bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede mantıların rahatça kaynayabileceği kadar su kaynatın. Biraz tuz atın. Mantıları kaynar suya salın. Mantılarımız kaynadıktan sonra bir tepsiye süzgeç yardımıyla alıp daha sonra tabaklara koyup üzerine de yoğurt ve yaptığımız sosu ilave ederek servis yapabiliriz Mantıyı Kozan Yaverin Konağında doğa ile içiçe yemek daha başka olur tabi Afiyet Olsun... |