Kozan Şalgam Tarifi Malzemeler ■2 Kg kırmızı havuç ■Su (havucu koyduktan sonra 10Lt'lık bidon yada kabın tamamını su ile doldurun) ■1 Avuç nohut ■2 Avuç bulgur veya settik ■Bir miktar acı süs biberi acı severseniz arttırabilirsiniz ■Yeter miktarda tuz. Yapılış Aşaması Önce havuçları temizleyip 2 parmak büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz ardından tuzlu suyumuzu ayarlayıp ikisini bir bidona, cam kutuya artık elinizde ne varsa, koyuyuruz, temiz bir bez parcası içine bulgur(yoksa settik) ve nohutları koyup bezin ağzını bağlayıp kabımıza atıp, kabımızn ağzını iyece kapatıyoruz 10-20 gün (oda sıcaklığına göre değişiyor) arasında içmeye hazır hale gelecektir. erken olmasını isterseniz suyu ısıtarak kurabilirsiniz. Olmaya doğru havuçlar iyice kırmızılaşıp suyuda kan gibi görünmeye başlayacaktır havuç kalitesine göre havuç miktarını arttırabilirsiniz. |