Adana Kebabı Tarifi (4kişilik)

Adana Kebabı Tarifi (4kişilik)
Malzemeler
■8 adet uzun çarliston biber
■Yarım tatlı kaşığı kimyon
■Yarım tatlı kaşığı acı tozbiber
■Yarım tatlı kaşığı pulbiber
■1 demet maydanoz
■1 orta boy soğan
■4 orta boy domates
■500 gram kıyma
■İstenilen miktarda pide
■Yassı şiş
■Tuz


Yapılış Aşaması
Kıymayı bir kaba koyun. Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma, toz acı biber, pul biber, kimyon ve tuz ile beraber yoğurup 10 dakika dinlendirin. ızgarayı önceden yakarak hazırlayın.
Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin.
Yıkanmış domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bölün, ızgaranın kenarlarına dizin. Bir yandan pideleri kızartın. Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın.
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları:Adana kebap tarifi, kebap tarifi, Kebap Tarifleri, kıyma, resimli adana kebap tarifi, Resimli Yemek Tarifleri, yemek tarifi, yemek tarifleri