İmam Bayıldı Tarifi (4 Kişilik)

İmam Bayıldı Tarifi (4 Kişilik)
Malzemeler
■5 adet orta boy patlıcan
■tuz
■5 orta boy soğan
■3 diş sarımsak
■3 iri domates
■1 bağ maydanoz
■yarım çay fincanı zeytinyağı
■2 orta boy domates
■1,5 çay fincanı su
■1 adet dolmalık biber
Yapılış Aşaması
Patlıcanları temizleyin, soyun ve ortasından yarın, sonra enlemesine de bir yarık yapın. Tuzlayıp, yarım saat sonra yıkayıp bir tabağa çıkarın.Soğan ve sarımsakları piyaz biçimi doğrayın. Üç domatesi ufak ufak kesin. Patlıcanları sararıncaya kadar zeytinyağda kızarttıktan sonra pişireceğiniz tencereye dizin, aynı yağda soğan ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri de katıp çevirin. 15 dakika pişirin. Maydanozu katın, daha sonra bu içi patlıcanlara doldurun. Suyunu koyun. Üzerine 2 domates ve biber dilimleri koyarak yarım saat pişirin, soğutun.
Ve servise hazır
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları:Biber, domates, iftar yemekleri, imambayıldı, imambayıldı nasıl yapılır, İmambayıldı tarifi, imambayıldı tarifi oktay usta, imambayıldı tarifleri, kolay yemek tarifi, maydanoz, oktay usta, oktay usta imambayıldı, oktay usta imambayıldı tarifi, Oktay Usta Yemek Tarifleri, patlıcan, patlıcanlı yemek tarifleri, sarımsak, soğan, su, tuz, yemek tarifi, Yemek Tarifleri, zeytinyağı