Kuru Fasülye Yapımı (4 Kişilik)


Kuru Fasülye Tarifi (4 Kişilik)
Malzemeler:
■2 Su Bardağı Kuru Fasulye
■5 Yemek Kaşığı Sıvıyağı
■1 Adet Soğan
■1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
■1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
■1 Çay Kaşığı Karabiber
■1 Çay Kaşığı Kimyon
■1 Tatlı Kaşığı Tuz
■5 Su Bardağı Kaynar Su




Fasülyeyi Önceden Hazırlama:
2 Su bardağı kuru fasulye ayıklanacak ve yıkanacak. Uygun bir tencere içerisine alınacak ve üzeri üç parmak geçesiye kadar soğuk su ile doldurulacak. Kabı içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilecek. Sabah, fasulyenin suyu değiştirilecek, tencere ocak üzerine alınacak. Yüksek ısı da tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. En düşük ısı da fasulyeler 40 dakika süre ile haşlanacak. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soğuk sudan geçirilecek. Soğan yemeklik doğranacak. 5 Su bardağı kaynar su hazır edilecek.
Yapılış Aşaması
Tabanı kalın çelik tencereye, 5 yemek kaşığı sıvıyağı katılacak, ısıtılacak. Yemeklik olarak doğradığımız, 1 Adet soğan katılacak. Ocak ısısı yüksek olmayacak. Düşük ısı da, soğanlar çevrilerek en az 5 dakika kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılarak, 1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Tatlı kaşığı biber salçası katılacak, yine düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. 5 Su bardağı kaynar su katılacak, 1 Çay kaşığı karabiber, 1 Çay kaşığı kimyon, 2 Su bardağı haşlanmış kuru fasulye katılacak, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. 50 dakika sonra etsiz kuru fasulye yemeğiniz hazır. 1 Tatlı kaşığı tuz'u şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları: Domates, etli fasulye tarifi, etli kuru fasulye, etli kuru fasulye tarifi, etli kuru fasulye tarifleri, fasülye, fasulye tarifi, kolay kuru fasulye tarifi, kuru fasulye, kuru fasulye tarifi, kuru fasulye tarifleri, kuru soğan, margarin, oktay usta, oktay usta fasulye tarifi, Oktay Usta Yemek Tarifleri, pratik fasulye tarifi, resimli kuru fasulye tarifi, salça, su, tuz