Analı Kızlı Çorbası(4 Kişilik)

Analı Kızlı Çorbası(4 Kişilik)
Malzemeler
■2 su bardağı ince bulgur
■1 bardak haşlanmış nohut
■250 gram kıyma
■1 çay bardağı sıvı yağ
■1 çay bardağı un
■1 yumurta
■2 çorba kaşığı salça
■2-3 adet soğan
■Kuru nane
■Limon
■Kırmızı biber
■Karabiber
■Yarım demet maydanoz
■Tuz
Yapılış Aşaması
Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su yardımıyla yoğurun. Soğanları ine ince kıyın, kıymayla karıştırarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave edin, soğumaya bırakın. Dah önce yoğurduğunuz bulgurlardan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte biçimi verin. Bulgur köftelerinin içini oyun, hazırladığı nız kıymalı karışımından bir çay kc sığı koyun içli köfte yapar gibi kapatın. Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Hazırladığınız köfteleri ve bulgur toplarını kaynamış suda veya et suyunda haşlayın. Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın yağ ve salçayı ilave ederek pişirin. Üzerine kuru nane serpin, yanında limonla servis yapın.
Afiyet Olsun...
Sayfanın Konuları:Analı kızlı, analı kızlı nasıl yapılır, analı kızlı nedir, analı kızlı oktay usta, Analı kızlı tarifi, analı kızlı tarifleri, bulgur, ceviz, domates salçası, kıyma, kuzu eti, limon, nane, nohut, oktay usta, oktay usta analı kızlı, oktay usta analı kızlı tarifi, Oktay Usta Yemek Tarifleri, tereyağı, tuz, Yemek Tarifleri